Ed Sheeran in de Ziggodome

Gisteren was het dan eindelijk zover, ik ging naar het concert van Ed Sheeran in de Ziggodome. In 2014 had ik Ed al een keer eerder live gezien op Pinkpop. Toen hij bekend maakte dat er een nieuw album + een nieuwe tour zou komen wist ik meteen dat ik er naartoe wilde gaan. De kaartverkoop was heel spannend maar uiteindelijk is het ons gelukt om kaartjes te krijgen.

In het voorprogramma van de Europese concerten stonden Ryan McMullan en Anne-marie (bekend van o.a. Rockabye). Vooral tijdens het optreden van Anne-marie ging het dak eraf. Daarna was het podium voor Ed Sheeran. Hij opende met ‘castle on the hill’ en de hele zaal zong mee. Achter Ed waren grote schermen te zijn met daarop korte filmpjes, live beelden en animaties. Hierdoor had ieder liedje een totaal andere sfeer.

Het allerbeste aan het concert vond ik dat Ed Sheeran alles zelf speelt, en dat geheel live. Het enige wat hij daarvoor nodig had was zijn stem, zijn gitaar en een loop pedal. Ieder liedje begon hij door verschillende geluidjes in te spelen met zijn loop pedal.

17807007_1155942634531115_320170913_n

Ik denk dat ik Ed Sheeran de beste artiest vind die ik tot nu toe live gezien heb (en mijn lijstje is een beetje uit de hand gelopen…). Als hij over een aantal jaar nog een tour doet zou ik het zeker overwegen om weer een kaartje te kopen. Tot die tijd blijf ik volop genieten van de muziek die hij al gemaakt heeft.

Ed Sheeran – How would you feel (Paean)

Ed Sheeran – Galway girl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s