Structuur en regelmaat

Structuur en regelmaat, ik ben het helemaal kwijt. Naast dat er een hele tijd niks online is gekomen op mijn blog, ben ik ook mijn slaap ritme kwijt en alles om elkaar heen plannen lukt al helemaal niet. Ik ben structuur en regelmaat in mijn leven heel even kwijt en dat wil ik zo snel mogelijk weer oppakken. Goede voornemens, daar doe ik niet aan. Toch lijkt het mij op dit moment verstandig om een lijstje op te stellen met dingen die ik wil veranderen aan mijn dagelijkse routine. 

Laten we beginnen met mijn mobiel wegleggen minstens 15 minuten voordat ik ga slapen. In plaats van eindeloos scrollen op instagram en twitter kan ik ook een boek lezen of muziek luisteren. Even mijn hoofd leeg maken voordat ik ga slapen. Iets wat daar goed op aan sluit is elke avond rond 10 uur naar bed. Ik merk aan mezelf dat heel mijn ritme verstoord word wanneer ik niet op een vaste tijd naar bed ga iedere avond. Ook merk ik dat ik in de ochtend veel productiever ben.

15750178_1068292166629496_1605805436_n

De ochtend wil ik voortaan beginnen met een gezond ontbijtje en daar ook de tijd voornemen. Dit doe ik nu al zo’n twee weken en ik snap niet waarom ik dit nooit eerder gedaan heb. Een goed ontbijt is de beste maaltijd van de dag. Daarnaast wil ik ook het bloggen weer op pakken. Dit ligt geheel aan mijn planning. Ik vind het soms moeilijk om school, waterpolo, werk, afspreken met mijn vrienden (en vriendje) EN mijn blog te combineren. Het afgelopen jaar heb ik geleerd om mijn tussenuren nuttig te besteden. Thuis vind ik het vaak moeilijk om mijn vrije tijd productief in te delen. Zo kan ik in de ochtend en avond goed leren maar vind ik het in de middag moeilijk om mijn boeken erbij te pakken terwijl ik dan juist de meeste tijd heb. Meerdere keren heb ik al geprobeerd om een ‘week schema’ te maken maar ik merk dat dat niet werkt voor mij. Daarom ben ik nu opzoek naar iets dat misschien wel werkt. Alle tips zijn welkom!

In mijn vrije tijd wil ik vaker mijn creativiteit uiten. Ik heb het gevoel dat ik niet altijd de tijd krijg om er iets mee te doen en wanneer ik een tijdje geen blog artikelen geschreven heb merk ik dat het zich op begint te hopen. De komende tijd wil ik mijn creativiteit op papier zetten door middel van gedichten, schetsen, schilderijen en fotografie. Ook wil ik vaker musea bezoeken. Dit brengt mij bij het volgende punt. Een keer alleen uit eten/ naar de bioscoop/ een museum bezoeken. Ik ben altijd al op me zelf geweest. Vroeger had ik zelfs onzichtbare vrienden omdat ik af en toe het gevoel had dat zij me toch beter begrepen. (Ik kon immers bepalen wat zij dachten.) Dit idee spookt al wat langer maar ik heb het nooit uit durven voeren. Toen ik de video van Jiami bekeek was ik om. Binnenkort ga ik hoe dan ook een activiteit in me eentje ondernemen.

Ik ben benieuwd wat deze nieuwe dingen me op gaan leveren. Dat deel ik graag met jullie in een blog artikel. Nu ga ik mijn laptop afluiten en naar bed…

Liefs, Ylfa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s