Art excursion

Zoals jullie weten is Den Bosch één van mijn favoriete steden. Ik ga er vaak en graag heen om foto’s te schieten. Vorige week was ik in Den Bosch voor een andere reden, ik ging op excursie met school voor het vak Kunst. Toch heb ik  ontzettend veel foto’s geschoten waarvan ik er een aantal graag met jullie wil delen. We gingen niet zonder reden naar Den Bosch. Ons examen volgend jaar zal een groot deel over de middeleeuwen bevatten. Jeroen Bosch was een hele bekende kunstenaar in die tijd en laat het dit jaar in Den Bosch nu het Jeroen Bosch jaar zijn omdat hij dit jaar 500 jaar dood is.

As you know, Den Bosch is one of my favorite city’s. I often go there to take pictures. Last week I was in Den Bosch for a different reason, I was going on an excursion with my art class from school. Eventhough it was an excursion I took a lot of pictures I want to share with you. We were not just going to Den Bosch, we were there because this year it’s 500 years ago Jeroen Bosch died. Our exams will be about the middleages and Jeroen Bosch was a very famous artist back then.

 img_1544

We hebben een rondvaart gedaan over de Dieze waar verschillende beelden stonden van ‘wezentjes’ uit schilderijen van Jeroen Bosch. Daarna bezochten we het Jeroen Bosch art centre waar je veel over verschillende werken van Bosch kunt ontdekken en leren. Na een korte pauze bekeken we de Sint Jan van binnen en later mochten we zelfs in de dakgoot staan. Het was eng maar wel een super unieke ervaring. Vanaf de dakgoot kon je de beelden die op de kerk staan nog beter bekijken. Deze zijn weliswaar ontworpen door Jeroen Bosch.

We made a boat trip at the Dieze. There we saw a lot of statues of ‘creatures’ from Jeroen Bosch’ paintings. After that we visited Jeroen Bosch art centre where you can learn and discover a lot about Jeroen Bosch’ work. After we took a small break we went inside the Sint Jan’s Cathedral en later we were allowed to walk in the gutter.  It was scary but also a very unique experience. From the gutter you could really see all the statues. These were designed by Jeroen Bosch.

 img_1571

We sloten de dag af met een stadwandeling onder begleiding van een gids. De gids vertelde ons meer over het leven van Jeroen Bosch en hoe Den Bosch eruit zag in de middeleeuwen. Het verbaasde me over hoeveel je nog kunt leren over een stad waar je regelmatig komt. Ook heb ik plekjes ontdekt die ik nog niet kende. Daar kom ik zeker nog een keer terug om foto’s te schieten. Ik had deze dag voor geen goud willen missen.

We ended the day with a walk through the city guided by a cityguide. He told us more about Bosch’s life and what Den Bosch looked like in the middleages. I was amazed bij how many things I didn’t know about a city I visit very regulary. Also I discovered a few new places I didn’t know about. I will definetly go back there to take some pictures. I’m glad school gave me the opportunity to experience all of this.

(Disclaimer: een deel van de foto’s zijn niet door mijzelf gemaakt maar door iemand uit mijn klas die ook mee ging op excursie. Ze heeft ontzettend mooie foto’s gemaakt met mijn camera en die wilde ik graag met jullie delen. / Disclaimer: not all pictures are taken by me. Some of them are taken by a girl in my class. I think she has al lot of skills so I decided to include some of her pictures.)

img_1604img_1613img_1657img_1687img_1725img_1693img_1713img_1775img_1785

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s