New in: 50 mm lens

Ik was toe aan vernieuwing. Fotografie vind ik nog steeds erg leuk om mezelf in te verdiepen en ik ken nog lang niet de betekenissen van alle knopjes op mijn camera, maar toch was ik toe aan vernieuwing. Daarom kocht ik de 50 mm lens voor mijn Canon EOS 600D. Eerder gebruikte ik de standaard 18-55 mm lens die ik bij de body van de camera kocht. 
Ik heb nog niet heel erg veel kunnen experimenteren met de lens maar in de artikelen die de komende tijd op mijn blog verschijnen zullen jullie vooral veel foto’s terug zien met de 50 mm lens. Wel heb ik geprobeerd een aantal foto’s vanuit hetzelfde standpunt te maken met beide lenzen zodat je het verschil goed kan zien. 


De bovenste rij foto’s is gemaakt met de 50 mm lens, de onderste rij is gemaakt met de standaard 18-55mm lens. Je ziet duidelijk dat de achtergrond veel waziger is bij de foto’s met de 50 mm lens. Een nadeel van deze lens is dat je er niet mee kunt in of uit zoomen maar dat komt natuurlijk omdat het een lens is met maar één afstand. 

Ik ga de komende tijd in ieder geval veel meer experimenteren met mijn nieuwe lens en natuurlijk het resultaat daarvan met jullie delen op mijn blog en op instagram. Stay tuned!

Een reactie op “New in: 50 mm lens

  1. Daar krijg je geen spijt van! Vooral niet van de lichtsterkte van dergelijke lenzen. Probeer eens de afstand te kiezen waarbij er juist geen vertekening van het beeld optreedt (groothoekwerking).
    Heel lang gelden geleden fotografeerde ik uit noodzaak alleen met vaste focus p-draad objectieven; 24 mm, 50 mm en 135 mm. Dat was wel werken. Dan is een zoomlens relaxt bij. Mijn mooiste opnamen zijn gemaakt met de 50 mm. Ik mis de 50 mm wel eigenlijk. Wat ik niet mis is de handmatige lichtmeting van destijds hahaha !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s