Who you are |4

De afgelopen periode was voor mij een periode met heel veel ups en downs. En dat is helemaal niet gek. Eigenlijk had ik er onbewust voor gekozen om een tijdje geen blogposts online te zetten. In de laatste ‘Who you are’, die vandaag alweer precies drie maanden geleden is, vertelde ik jullie dat ik eindelijk de juiste hulp gevonden heb. Inmiddels heb ik een aantal sessies gedaan en ik kan jullie vertellen dat het einde in zicht is. Dit is natuurlijk niet geheel moeiteloos gebeurd. Met ups en downs ben ik er doorheen gekomen. Van paniekaanvallen tot dagen waarop ik dacht dat ik de hele wereld aan kon. Door op een creatieve en fantasierijke manier naar vroeger en nu te kijken heb ik geleerd hoe ik met mijn faalangst om kan gaan. Ik heb een aantal oefeningen gedaan en ook mee naar huis gekregen. Ook de buikademhalingsoefening vind ik nog altijd heel fijn om te doen.

17

En nu? Ik denk dat ik nu genoeg informatie, tips en andere dingen verzamelt heb en dat ik het vanaf hier helemaal zelf moet doen. Ik heb bij wijze van spreken een mooi gevuld rugzakje mee gekregen waarmee ik het laatste stukje van de berg zelf moet beklimmen, zonder ook maar enige hulp. En dit brengt mij op het punt waarop ik Jessie J even letterlijk wil citeren.

‘I was in the darkest place i’ve ever been in my life. And you know what’s crazy? It probably wasn’t the darkest place but i didn’t know how to accept it and move on. I’ve probably had worser times since than. But because of this song it put’s it all in perspective.’

Jessie J blijft voor mij echt een voorbeeld omdat ze zo puur is. Ze staat zo dicht bij de werkelijkheid. En ze heeft gelijk. Dit was voor mij een hele donkere periode uit mijn leven. En waarschijnlijk zal het ook als de donkerste en zwaarste periode blijven voelen. Waarom? Omdat ik niet wist hoe ik ermee om moest gaan. Vanaf nu zullen er misschien nog wel donkerdere periodes komen, maar mijn rugzakje is nu gevuld. Ik weet hoe ik ermee om kan gaan en daardoor zal ik er veel makkelijker door heen komen. En als jij nu in een donkere periode zit, beloof ik dat het beter wordt. Je bent niet de enige. Elke persoon heeft zijn of haar eigen verhaal en dealt met zijn of haar eigen problemen. Ookal zie je dit niet altijd vanaf de buitenkant. Wanneer mensen mij beter leren kennen krijg ik vaak te horen dat ze niet hadden verwacht dat ik faalangst heb, toch is het zo. En omdat het niet op iemands voorhoofd geschreven staat, wil niet zeggen dat het er niet is. Laat ik nog één keer iets van Jessie J citeren.

16

‘Don’t keep it in. Write it down, talk about it. And i can guarantee you, in a day or a week or a month you read it and go wow i never want to feel like that again. You accept it, you deal with it and you move on.’

En dat is precies wat ik met mijn blogposts hoop te bereiken. Naast dat ik jullie er mee hoop te helpen op welke manier dan ook hoop ik dat ik dit over een tijdje terug kan lezen en trots kan zijn op mezelf met wat ik heb bereikt. En dat ik dan kan denken; ‘wauw, wat fijn dat ik me zo nooit meer hoef te voelen en dat ik dit overwonnen heb.’ En jij kan dat ook, ik weet het zeker.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s