Who you are | 3

Zoals beloofd eindelijk een update over hoe het nu eigenlijk met mij gaat. Ik had jullie al een kleine tip gegeven waarin ik zei dat het al een heel stuk beter ging. Maar laat ik eerst maar verder gaan waar we gebleven zijn. Na mijn bezoek aan de huisarts werd ik doorverwezen naar een psycholoog binnen de huisartsenpraktijk. Hier heb ik twee gesprekken met gehad en ik heb alweer het hele verhaal van begin tot eind verteld. En toen? Toen kreeg ik alweer te horen dat deze persoon mij niet verder kon helpen. Op dat moment kon ik wel door de grond zakken. Ze kon me wel doorverwijzen naar een organisatie die mensen met psychische problemen helpt. Hier was die persoon zelf ook werkzaam. Ik kreeg hier niet echt een goed gevoel bij dus ik besloot samen met mijn ouders om verder te zoeken op internet.

IMG_9403

Het duurde niet lang voordat we iets hadden gevonden maar voor mij waren het dagen van onzekerheid en ik zat totaal niet lekker in mijn vel. Ik sliep moeilijk en ik was continu afgeleid, dan zat ik weer te piekeren. Toen kwamen we bij integratieve coaching. Dit werd gedaan bij een praktijk bij ons in de buurt. Dit was totaal nieuw voor mij en een vorm van hulp die ik nog niet geprobeerd had. Daarom was de keuze voor mij snel gemaakt en ik wilde een kennismakingsgesprek met deze vrouw, want dat is het. De afspraak kon al snel gemaakt worden en tijdens het gesprek had ik echt het gevoel dat er een klik was. Ik vond het niet meer moeilijk om alles te vertellen omdat ik het ‘toch al zovaak gedaan had’. Ze vertelde dat ze doormiddel van meditatie, tekeningen en coachingskaarten mij wilde helpen. Zelf mag ik ook aangeven of ik iets fijn vind of niet.

Ik heb nu 2 afspraken gehad. Ik merk dat het een stuk leger word in mijn hoofd. Ik heb de rust gevonden omdat ik weet dat ik hulp krijg en dat ik nu in goede handen terecht ben gekomen. Ik ga beginnen aan een heel lang pad met een hele stijle weg omhoog. Terwijl ik eigenlijk al halverwege ben. Want hulp zoeken was de eerste grote stap. Nu moet ik deze weg beklimmen. En hierbij krijg ik hulp van anderen, maar het allergrootste gedeelte moet ik zelf doen. En dit gaat niet altijd even makkelijk zijn, dat weet ik. Maar ik ga mijn best doen en ik beloof jullie dat ik jullie op de hoogte blijf houden.

Oja, voordat ik het vergeet. Er is nog één belangrijk punt dat ik bijna vergeten was met jullie te delen. De gesprekken die ik eerst op school met de vertrouwenspersoon had, zijn gestopt. Beide zagen we in dat ik nu in goede handen ben en dat het niet meer nodig is. We hebben afgesproken dat ik haar een mailtje stuur zodra er iets is of om gewoon even een afspraak te plannen om haar op de hoogte te houden.

Door dit allemaal heb ik eindelijk weer rust in mijn hoofd. En ik moet zeggen, dit voelt ontzettend goed.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s