Who you are | 1

Vorige week was het zover, ik had mijn eerste gesprek met een vertrouwens persoon op school. Ik was zo ontzettend zenuwachtig van te voren. Ik was bang dat ik niet uit mijn woorden zou komen of de helft niet zou durven vertellen.  Eigenlijk waren al deze zorgen voor niets. Het gesprek verliep best wel goed en het voelde vertrouwd. In het begin stelde ze me vragen over waarom en hoe ik hier terecht ben gekomen. Ik vertelde haar over eerdere gespreken met een andere vertrouwenspersoon en faalangsttrainingen die niet echt geholpen hadden. En dat ik daarom opzoek was naar iets nieuws dat wellicht wel ging helpen. Ik vertelde haar over de dingen die ik heb meegemaakt op de basisschool en dat ik me soms afvraag of zij überhaupt weten hoeveel last ik er dagelijks nog van heb. Ook vertelde ik over een hele goede vriendin die twee maanden geleden naar Frankrijk is verhuist. (Hier heb ik nog nooit eerder over geschreven op mijn blog. Ik wilde het wel maar ik wist niet goed hoe. Dit ga ik uitwerken en dan horen jullie er binnenkort meer over.)

IMG_8567

Ik was ontzettend benieuwd hoe ze ging reageren. Je vertelt zo’n wildvreemde persoon een donker deel van je leven en dat is ontzettend lastig. Ze vertelde me dat ze zich zo goed mogelijk probeerde in te leven. Ze zag aan me hoe zwaar ik het er mee had. Zie het als een rugzak. Elke keer als het moeilijk gaat, je onzeker bent of iets meemaakt stop je dat in je rugzak. Mensen van buiten af zien niet wat erin zit. De rugzak word steeds zwaarder omdat je alles maar op blijft stapelen. Uiteindelijk is de rugzak  zo zwaar dat je hem niet meer kunt dragen. Ze vroeg me of dit punt aangebroken was voor mij. Kort dacht ik na en toen knikte ik ja. Als het er nu nog iets bij komt in die rugzak scheurt hij uit, dan breek je. Het is goed om soms heel hard te huilen. Dat kan soms heel erg opluchten.  Ook bloggen helpt mij. Ik vind het ontzettend fijn om dingen van me af te schrijven. Sommige dingen vind ik té persoonlijk om online te zetten maar zoals jullie weten deel ik ontzettend veel op mijn blog.

Hoe gaat het nu verder? Ik heb een nieuwe afspraak gemaakt met de vertrouwens persoon begin februari. Ze gaat kijken of er iets/ iemand is die mij nog beter kan helpen dan zij zelf. Wanneer ze dit niet kan vinden gaan we met zijn tweeën kijken wat we eraan kunnen doen.

IMG_8578

Ik ben ontzettend blij dat mijn school zulke hulp bied. En als een van mijn lezeressen, want al is het maar één iemand, denkt dat ze faalangst heeft of heel erg onzeker is ga er alsjeblieft met iemand over praten want ik weet als geen ander hoe ontzettend rot je je daardoor kunt gaan voelen. Na mijn tweede gesprek zal ik jullie zo snel mogelijk op de hoogte houden.

 

Liefs Ylfa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s