Update

Wanneer jullie dit lezen is het dinsdag 26 januari, de verjaardag van mijn vader. Maar daarnaast ook de dag waarop ik mijn eerste gesprek ga hebben over mijn faalangst. Natuurlijk heb ik eerder trainingen en gesprekken gehad maar die hebben eigenlijk maar weinig geholpen. Een tijdje terug vertelde ik jullie dat ik in 2016 weer opnieuw ging beginnen met een reeks gesprekken met iemand die er verstand van heeft. Dit vind allemaal plaats bij mij op school en ik ben ontzettend blij dat ze dit voor mij en andere leerlingen die ergens mee zitten willen doen. Nu komt het steeds dichter bij. (Ik schrijf dit zondag 24 januari.) Ergens ben ik heel erg zenuwachtig. Ik moet straks mijn verhaal gaan vertellen aan een ‘wildvreemde’ vrouw. Maar aan de andere kant, ooit heb ik de keuze gemaakt het op internet te zetten. Iedereen die het wil lezen kan het dus ook lezen.

IMG_8561

Eerlijk gezegd ben ik best benieuwd hoe ze gaat reageren en wat de vervolg stappen willen zijn. Ik kijk er zo naar uit om echt aan mijn faalangst te werken. Ik heb er al zo lang last van en niks voelt beter dan je angsten overwinnen en je doelen bereiken. Alleen val ik telkens weer terug en dat wil ik deze keer echt voorkomen. And as i said  ga ik jullie meteen op de hoogte houden van alles. Ik vind het belangrijk dat andere meiden die last hebben van onzekerheid/ faalangst weten dat ze niet de enige zijn en ze helpen sterker te worden en erover heen te komen. Want ik weet zeker dat we dit kunnen, samen.

IMG_8589.JPG

Soms, als ik niet lekker in mijn vel zit, en terug denk aan alles (wat overigens heel slecht is) vraag ik me af of degene waar ik over geschreven heb mijn blogpost gelezen hebben. Zouden ze zich dan ook aangesproken voelen? Zouden ze zich schuldig voelen, of nu op een andere manier naar mij kijken? Eigenlijk wil ik me hier helemaal niet mee bezig houden maar toch zijn het dingen die je je blijft afvragen. Dinsdag moet ik nog één keer alles vertellen maar daarna wordt het echt tijd om het helemaal af te sluiten. Want dat zal de enige manier zijn waarop ik succesvol opnieuw kan beginnen. Ik ben er helemaal klaar voor, laat die gesprekken maar komen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s