Montmartre + de Sacré Coeur

De vierde en laatste dag dat we echt in de stad Parijs waren bezochten we in de ochtend de begraafplaats van Napoleon Bonaparte. We kregen daar een blad met opdrachten die we moesten uitvoeren. Daarna kregen we de keuze tussen twee musea. Een museum over Kunst, beelden, en een museum over oorlogswapens. Ik koos voor de beeldentuin. Het was een grote tuin waar verschillende beelden stonden. Het bekendste beeld was ‘De denker’ van Rodin.

IMG_7059

Na het bezoek aan de beeldentuin werden we met de bus opgehaald en in Montmartre afgezet, een hele bekende wijk in Parijs. Hier kregen we ook vrije tijd en het was de bedoeling dat we hier zouden lunchen. Met een aantal vrienden hadden we een schattig eettentje gevonden waar we gingen lunchen. Daarna was het tijd om de berg op te klimmen richting de Sacré Coeur. Hier hebben we nog even op een bankje van het uitzicht genoten totdat alle andere leerlingen kwamen en we gezamenlijk naar binnen gingen.

IMG_7134

De laatste avond in Parijs sloten we af met een gezamenlijk diner bij Flunch. Alle docenten waren helemaal weg van Flunch maar ik vond het heel erg tegen vallen. Als ik nog een keer naar Parijs ga zou ik daar niet zo snel gaan eten. Je kent het wel die hamburgers van MC Donalds die niet op het plaatje lijken. Maar dit was anders! Op het plaatje stond een bord met salade en kipnuggets. De rest zag er niet zo lekker uit dus ik dacht, ik bestel kipnuggets. Dat was ook letterlijk alles wat ik kreeg, 5 kipnuggets op een bordje…

IMG_7103

Na het eten bij Flunch gingen we terug naar het Hotel. In de ontbijt ruimte hebben we nog een quiz gespeelt en daarna was het tijd om te gaan slapen omdat we de volgende ochtend vroeg naar Disneyland Parijs zouden rijden met de bus. Daar vertel ik jullie dinsdag meer over in het laatste deel over mijn reis naar Parijs met school.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s